Home blogs (Zorg)hotel Merlinde in Breda

(Zorg)hotel Merlinde in Breda

door Judith

(Zorg)hotel Merlinde ****

Breda
vrijdag 17 januari 2020

In het najaar van 2019 werden we benaderd door Hotel Merlinde. Ze wilden graag door ons getest worden op de rolstoeltoegankelijkheid. Dit leek ons een leuke klus en al snel was een afspraak gemaakt.

Hotel Merlinde is naast een toeristisch hotel eveneens een zorghotel. Deze combinatie is vrij uniek. Dit betekent dat zowel het hotel als alle hotelkamers zijn aangepast voor mindervaliden en gasten met een zorgvraag.

Ook na een operatie of behandeling in het ziekenhuis kun je terecht in hotel Merlinde. Zo kan men in alle rust, en in de luxe die het hotel biedt, revalideren. Het hotel beschikt over 24/7 professionele zorgverlening.

Het hotel is, ondanks dat het ook een zorghotel is, volledig ingericht als een luxe hotel. Dit is zo fijn. Je wordt niet geconfronteerd met een zorguitstraling. Dit wil je ook niet als je geniet van een vakantie of weekend weg. Ook als mindervalide ‘toerist’ kun je gebruik maken van de 24/7 professionele zorgverlening.

Rolstoeltoegankelijkheid hotel Merlinde

Hotel Merlinde is een 4 sterrenhotel en gevestigd in een historisch en karakteristiek pand in het centrum van Breda. Via een drempelloze entree en een automatische schuifdeur bereik je de lobby van het hotel. De receptie is op zithoogte, zodat je als rolstoelgebruiker zelf, op ooghoogte, kunt inchecken. Op het naastgelegen parkeerterrein zijn plekken gereserveerd voor hotelgasten. Er is eveneens een algemeen invalidentoilet aanwezig.

Hotel faciliteiten

Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten, denk hierbij aan een privé wellness, een bibliotheek, een sport/fysio ruimte en een ruime salon met openhaard. Gasten mogen van deze faciliteiten gebruik maken. Daarnaast is het op reservering mogelijk om gebruik te maken van de schoonheidsspecialiste, kapper of masseuse.

Op de begane grond is Bistro Merlinde gevestigd. Een bistro waar je kunt genieten van een lekker ontbijt, een goede lunch of een heerlijk diner. Benieuwd naar Bistro Merlinde? Kijk dan even bij de recensies van Noord-Brabant.

Het hotel is ingericht met een luxe, moderne en chique sfeer. Je merkt niet dat het een zorghotel is. Dat maakt dit hotel zo fijn!

Het hotelpersoneel is zeer vriendelijk en behulpzaam.

Rolstoeltoegankelijkheid hotelkamers

De hotelkamers bevinden zich op meerdere verdiepingen. De verschillende verdiepingen zijn bereikbaar met een ruime lift. Zoals we hierboven beschreven zijn alle hotelkamer rolstoeltoegankelijk of rolstoeltoegankelijk te maken. Alle kamers zijn ruim, beschikken over hoog-laagbedden, beschikken over een harde vloerbedekking zoals hout of pvc en hebben een ruime badkamer met onderrijdbare wastafel. Bij de boeking worden alle benodigde extra wensen van de gast doorgenomen. Welke hulpmiddelen zijn gewenst; denk hierbij aan een tillift, beugels bij het toilet etc. Alles is mogelijk en kan geplaatst worden op de kamer. Daarnaast wordt geïnventariseerd of zorgverlening gewenst is.

Conclusie

Wil je Breda verkennen en ben je daarbij op zoek naar een rolstoeltoegankelijk hotel? Dan raden wij zeker Hotel Merlinde aan! 

Adres

Hotel Merlinde
Schorsmolenstraat 6 in Breda

www.hotelmerlinde.nl

Benieuwd naar de recensie van Bistro Merlinde? 

Klik dan hier

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy