Home Alle restaurants Abdij de Westerburcht (Westerbork)

Abdij de Westerburcht (Westerbork)

door Judith

Abdij de Westerburcht

Westerbork
6 oktober 2021

Inleiding

Westerbork is een toeristisch brinkdorpje in de provincie Drenthe. Westerbork staat vooral bekend om Kamp Westerbork. Een zeer indrukwekkend herinneringscentrum. Hier vind je o.a. het Nationaal Monument Westerbork, dat bestaat uit twee omhoog staande en omgekrulde spoorstaven. Ook vind je hier de monumenten ‘De gesproken namen’, en ‘De 102.000 stenen’. Dit laatste monument is ter herinnering aan de 102.000 Joden en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland werden gedeporteerd en niet levend zijn teruggekeerd. Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan Kamp Westerbork. In het centrum van Westerbork vind je verschillende horecagelegenheden. Abdij de Westerburch ligt in de kern van Westerbork. Je kunt er lunchen, dineren en borrelen. Daarnaast bieden ze een high-tea, beer, wine of cocktail aan. Ook biedt Abdij de Westerburcht verschillende arrangementen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Happen en Trappen (fietsarrangement) of Happen en Stappen (wandelarrangement). Abdij de Westerburcht kookt graag met streekproducten uit Drenthe en soms ook met trappistenbieren.

Type restaurant

Het restaurant serveert verschillende Europese gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Het restaurant beschikt over een naastgelegen parkeerterrein.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

Het pad van het parkeerterrein naar het restaurant is verhard middels bestrating.

Terras

Het pand beschikt over een ruim terras. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Het pand ligt wat hoger en is bereikbaar via enkele traptreden. Een paar meter verderop is een helling aangebracht, waardoor het pand goed toegankelijk is met een (elektrische) rolstoel. Via een duwdeur bereik je het restaurant. De entree kent een lage drempel tot 5 cm, maar is goed overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is een ruim invalidentoilet aanwezig. Het toilet beschikt over steunbeugel, een onderrijdbare wastafel en een spiegel op zithoogte. Er is geen alarmkoord aanwezig.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Abdij de Westerburcht
Hoofdstraat 7 in Westerbork

www.westerburcht.nl

 

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy