Wie zijn wij

Het gezicht achter
Toegankelijk Uit Eten

Judith

Judith

Judith is geboren in Groningen en woonachtig in Assen. Ze heeft een spierziekte en is rolstoelgebonden. Ondanks haar handicap probeert ze gewoon mee te draaien in de maatschappij. De maatschappij is hier helaas niet altijd op ingericht. ‘’Ook als roller zou ik mijn leven moeten kunnen leiden zoals ieder ander. En daar horen leuke dingen bij, zoals uit eten gaan’’. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander waar je tegenaan loopt bij het bezoeken van een restaurant. Ons doel is daarom om een landelijk platform te creëren, waarop men kan zien op welke wijze een restaurant rolstoeltoegankelijk is.

Janneke

Janneke

Janneke is geboren en getogen in bourgondisch Brabant en momenteel woonachtig in het culinaire Haarlem. Zowel in haar werk als ergotherapeut als in haar privé leven heeft ze op verschillende manieren te maken gehad met de impact van een beperking op dagelijkse dingen die vaak zo vanzelfsprekend lijken te zijn. Spontaan even de stad in of ergens wat drinken of eten is dan niet spontaan meer. Het zorgt voor een hoop gedoe of is gewoon onmogelijk.
Met Stichting Toegankelijk Uit Eten wil zij hier een verschil in maken. ‘’Door de toegankelijkheid van de Nederlandse horeca objectief in kaart te brengen, hoop ik het vinden van een toegankelijke eet/ drinkgelegenheid te vergemakkelijken en het bewustzijn van andere betrokkenen te vergroten’’.

Marije

Marije

Marije is woonachtig in Assen en is werkzaam als kwaliteitsverpleegkundige in de ouderenzorg. Ze heeft ruime ervaring op de werkvloer in de ouderenzorg en weet waar rolstoelgebruikers tegen aan lopen in hun dagelijks leven. Marije vindt het welzijn en welbevinden van een ieder even belangrijk. Rolstoelgebruikers moeten "gewoon" kunnen deelnemen in de maatschappij en daar hoort het genieten van de horeca ook bij.

Heb je vragen?

Mail dan naar info@toegankelijkuiteten.nl

of gebruik onderstaand contactformulier

    Toegankelijk
    Uit Eten

    Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

    Privacy & Cookies Policy