Wie zijn wij

Het gezicht achter
Toegankelijk Uit Eten

Luana

Luana

Luana werkt in de zorg. Als zorgprofessional en vriendin van Judith weet zij waar rolstoelgebruikers tegenaan lopen als het gaat om toegankelijkheid.

Judith

Judith

Judith heeft een spierziekte en is rolstoelgebonden. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander waar je tegenaan loopt bij het bezoeken van een restaurant.  Ons doel is daarom ook om een landelijk platform te creëren, waarop men kan zien op welke wijze een restaurant rolstoeltoegankelijk is.

Doel

Op onze website recenseren we restaurants op het gebied van rolstoeltoegankelijkheid. Doel is dat mensen met een mobiliteitsbeperking op onze website een restaurant in hun buurt kunnen vinden waar zij goed terecht kunnen. We beschrijven op een uitgebreide manier de rolstoeltoegankelijkheid. Denk hierbij aan invalidenparkeerplaats, invalidentoilet, de entree, soort tafels, draadloos pinnen etc. We volgen hierin de door ons opgestelde checklist.
 
Wij wonen in Assen en testen dan ook voornamelijk de restaurants in onze regio. Omdat we een landelijk platform willen creëren, zijn we altijd op zoek naar mensen die voor ons restaurants willen testen. Dit kan op een laagdrempelige en geheel vrijwillige basis. Ga je ergen lunchen, borrelen of dineren, dan kun je het restaurant eenvoudig testen via de online checklist op onze website. Wij zetten het formulier om in een recensie en plaatsen het op de website. Lees meer onder de button ‘help mee’!

 

Heb je interesse of heb je vragen? Mail dan naar info@toegankelijkuiteten.nl

of gebruik onderstaand contactformulier

Toegankelijk
Uit Eten