Gastcolleges & workshops

Gastcolleges & workshops toegankelijkheid

Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben een beperking. Al deze mensen lopen dagelijks tegen allerlei obstakels aan. Een hoge stoep, een zware deur of een ontoegankelijk toilet. Obstakels die in de meeste gevallen geen obstakels hoeven zijn. Soms kan een oprijplaat of een automatische deur al een groot verschil maken. Even spontaan de stad in en een drankje doen is niet vanzelfsprekend en kan een hele zoektocht opleveren.

 

Toegankelijkheid is echter meer dan het weghalen van alle fysieke drempels. Sociale toegankelijkheid is minstens zo belangrijk. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en normaal ontvangen. Helaas worden tot op de dag van vandaag mensen met een zichtbare beperking te vaak anders bejegend dan mensen zonder zichtbare beperking. 

 

”Maak het verschil en meld jouw school of bedrijf aan!” 

 

Ik zie het daarom als een missie om studenten, horeca, bedrijven en organisaties met mijn ervaringsdeskundigheid, mee te nemen in de wereld van een jonge vrouw met een beperking. Via gastcolleges en workshops inspireren we de deelnemers om na te denken over toegankelijkheid en inclusie en daar actief mee aan de slag te gaan. In een aansluitende ervaringssessie gaan we zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. 

 

De gastcolleges/workshops kennen een interactief en dynamisch karakter. Ondanks dat het een serieus en belangrijk onderwerp is, zorgen we voor een positieve vibe, waarbij ook af en toe humor belangrijk is.

 

Gastcolleges

Workshops

Doelgroep: leerlingen & studenten (middelbare, MBO of HBO scholen)

 

Hoe ziet het leven eruit van iemand met een beperking? Waar loop je tegenaan en hoe kun je je leven zo inrichten dat je gewoon kunt deenemen aan de samenleving? En hoe spreek je iemand aan die een fysieke beperking heeft of in een rolstoel zit? Wat doe je wel en wat doe je niet?

 

Via persoonlijke verhalen en voorbeelden laat ik je ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en wat jij kan doen om mensen met een beperking welkom te heten.

 

Ervaringen uit het gastcollege kunnen worden meegenomen in hun (nog te vormen) carrière. Denk hierbij aan het opzetten van een horecazaak, gastheren en gastvrouwen, gidsen, baliemedewerkers, restaurant -en recreatiemedewerkers.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie of stuur een berichtje via onderstaand mailadres of contactformulier.

Doelgroep: horeca, bedrijven en organisaties

 

Hoe ziet het leven eruit van iemand met een beperking? En hoe spreek je iemand aan die een fysieke beperking heeft of in een rolstoel zit? Wat doe je wel en wat doe je niet?

 

Via persoonlijke verhalen en voorbeelden laat ik je ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en wat jij kan doen om mensen met een beperking welkom te heten. Tijdens deze interactieve workshop vertel ik jou en jouw collega’s wat jij zelf kan doen op het gebied van fysieke en sociale toegankelijkheid binnen jouw zaak of bedrijf. We richten ons juist op de praktische tips die eenvoudig toepasbaar zijn. Samen met de jouw collega’s kom je te weten wat jij zélf als professional kan doen op het gebied van toegankelijkheid, zodat iedereen zich bij jullie restaurant, organisatie of evenement welkom voelt.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie of stuur een berichtje via onderstaand mailadres of contactformulier.

Heb je vragen?

Mail dan naar info@toegankelijkuiteten.nl

of gebruik onderstaand contactformulier

    Toegankelijk
    Uit Eten

    Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

    Privacy & Cookies Policy