Home Alle restaurants Bar Bistro The Black Tie (Assen)

Bar Bistro The Black Tie (Assen)

door Judith

Bar Bistro The Black Tie

Assen
Zaterdag 5 januari 2018

Inleiding

Het was koud en regenachtig weer. De kerstvakantie was bijna voorbij. Een goede reden om uiteten te gaan als afsluiting. We kozen voor Bar Bistro The Black Tie, gelegen in het centrum van Assen. The Black Tie is medio 2018 geopend.

Type restaurant

Het restaurant serveert op culinaire wijze verschillende Internationale gerechten. The Black Tie werkt uitsluitend met een verrassingsmenu.

Invalidenparkeerplaats

Binnen een straal van 500 meter zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig in de parkeergarage onder Theater Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De ondergrond van de parkeergarage naar het restaurant is verhard middels bestrating.

Terras

Aan de voorkant van het pand is een zeer klein terras gesitueerd. De tafels zijn goed te bereiken met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Via een duwdeur kom je in een halletje. De entree heeft een minimale drempel van ongeveer 2 cm. Het halletje is smal, maar breed genoeg voor een (elektrische) rolstoel. Via een tussendeur kom je in het restaurant.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig. Dit maakt het betalen voor een rolstoelgebruiker gemakkelijker.

Invalidentoilet

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Ambiance restaurant

Het restaurant is industrieel en Scandinavisch ingericht. De combinatie van ruwe bakstenen muren, een lichte houten vloer en bruin meubilair doet warm en gezellig aan. Op het plafond is een looppad van pumps aangebracht. Echt ontzettend leuk bedacht.

Eten & Drinken

We kozen voor een 5 gangen verrassingsdiner, incl. wijnarrangement. Eén persoon koos voor het vegetarische verrassingsmenu. Als voorgerecht kregen we een kleine filodeegpizza met tonijn, sesam en wasabimayonaise. De tonijn leek echter uit de vriezer te komen en er zat weinig smaak aan. Het vegetarische voorgerecht bestond uit een goed gevulde uiensoep. De uiensoep was lekker, maar te veel voor een 5 gangenmenu. Het eerste tussengerecht was een tartaar van wild. Het vegetarische tussengerecht bestond uit een tofutartaar. Het tweede tussengerecht bestond uit rode mul met een quinoa salade. Het vegetarisch tweede tussengerecht bestond eveneens uit een quinoa salade, met verschillende groenten. Quinoa kan erg droog zijn, maar dit was heel smakelijk en smeuïg. Als hoofdgerecht kregen we eend met een aardappel mousseline, marloeskes en cranberry. Het vegetarische hoofdgerecht bestond uit een kleine spinaziequiche met een aardappel mousseline, marloeskes en cranberry. Als dessert kregen we chocolade, kokos en ananas.

Op het voorgerecht na was alles erg lekker en smakelijk. Ook de wijnen, passend bij elk gerecht, waren erg lekker. De bediening wist ook goed de wijnen te omschrijven en de herkomst ervan toe te lichten.

Als afsluiter kregen we koffie met huisgemaakte lekkernijen. Heerlijk!

Extra

De bediening is kundig en erg vriendelijk.

Adres

Bar Bistro The Black Tie
Weiersloop 1 in Assen

www.theblacktie.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy