Home Alle restaurants Café Restaurant Waag Leiden

Café Restaurant Waag Leiden

door Judith

Café Restaurant Waag Leiden

Leiden
17 augustus 2021

Inleiding

Aan de Oude Rijn, in hartje Leiden, zit Café Restaurant Waag. Het Café Restaurant is gevestigd in, zoals de naam al doet vermoeden, de Leidse Waag. De Leidse Waag is een rijksmonument en rond 1657 gebouwd naar een ontwerp van Pieter Post. De Waag is gebouwd in de stijl van het Hollands Classicisme, een stijl waar Pieter Post bekend om stond. Oorspronkelijk was de Waag een overheidsgebouw waar handelswaar gewogen werd. Nu zit er dus een Café Restaurant in en kun je er genieten van een lekkere lunch, diner of borrelplank. De oude kenmerken en karakteristieke details van het pand zijn behouden gebleven. Het pand is van binnen én buiten echt prachtig!

Type restaurant

De Waag serveert verschillende Europese gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Parkeren in een stad zoals Leiden kan best lastig zijn, zeker als je een aangepaste auto of busje hebt en wat meer ruimte nodig hebt. We raden de volgende parkeergarages aan: Op een afstand van 6 minuten lopen zit parkeergarage Breestraat en Hoogvliet Centrum (Kaardesteeg 11). Beide parkeergarages hebben een doorrijhoogte van 2.10 meter. Op een afstand van 7 minuten lopen zit parkeergarage Garenmarkt (Korevaarstraat 26). Deze parkeergarage heeft eveneens een doorrijhoogte van 2.10.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De weg van de parkeergarage naar Café Restaurant Waag is verhard met bestrating.

Terras

Café Restaurant Waag beschikt, aan de voorkant van het pand, over een terras met verharde ondergrond. Het terras is niet heel ruim opgesteld, maar aan de buitenste rand zijn de tafels goed bereikbaar. Er zijn tafels aanwezig met een middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een rolstoel.

Entree restaurant

De entree van het pand kent een hoge drempel. Er ligt een vaste metalen oprijplaat waardoor je als rolstoelgebruiker het pand kunt betreden. Via een duwdeur bereik je het restaurant.

Drempels inpandig

Het pand kent een paar verhogingen ter hoogte van een traptrede. Deze verhogingen zijn niet toegankelijk met een elektrische rolstoel. Verder kent de ondergrond wat oneffenheden door een oude vloer van klinkers. Het pand heeft voldoende tafels die bereikbaar en toegankelijk zijn met een (elektrische) rolstoel.

Verdieping

Café Restaurant Waag bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het pand is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Niet alle zitgedeeltes zijn toegankelijk met een rolstoel, maar er zijn voldoende andere zitjes die wel toegankelijk zijn. Om die reden is het wel aan te raden om vooraf een tafel te reserveren.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Het pand beschikt over een ruim invalidentoilet. Het toilet biedt ruimte om met de rolstoel naast het toilet te staan. Het toilet is voorzien van steunbeugels en een onderrijdbare wastafel. De spiegel is geplaatst op zithoogte. Het toilet wordt momenteel deels gebruikt als opslagplaats, zo staat er een trap en verfbussen. Desondanks blijft er voldoende ruimte over.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Café Restaurant Waag Leiden
Aalmarkt 21 in Leiden

www.waagleiden.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy