Home Alle restaurants Grand Café De Veghte (Ommen)

Grand Café De Veghte (Ommen)

door Judith

Grand Café De Veghte

Ommen
29 juli 2022

Inleiding

Grand Café De Veghte in Ommen is prachtig gelegen aan de rivier de Vecht. Het restaurant is onderdeel van een indrukwekkend monumentaal pand. Naast binnen, kun je ook op het terras heerlijk genieten van een lunch of diner aan het water!

Type restaurant

In het restaurant kun je lunchen en dineren met ieder een eigen menukaart. De keuze is niet zeer uitgebreid, maar er is voldoende te kiezen en het gaat natuurlijk uiteindelijk om de smaak. Wij hebben gebruik gemaakt van de lunch en het broodje zalm liet zich uitstekend smaken. Het aantal vegetarische gerechten op de kaart is beperkt.

Invalidenparkeerplaats

Het restaurant heeft een eigen parkeerplaats met slagboom aan de rechterkant van het pand. Bij het betalen ontvangen de gasten een uitrij muntje. Vlak voor het restaurant is een gemeentelijke invalidenparkeerplaats aanwezig.

Ondergrond parkeerplaats naar restaurant

De ondergrond is verhard middels bestrating.

Terras

Grand Café De Veghte heeft aan de achterzijde van het restaurant een prachtig terras met een mooi uitzicht over de Vecht. Vooral tijdens de zomermaanden is er van alles te beleven op het water en er is dus genoeg te zien. Het terras is vanuit het restaurant, zonder drempels, goed rolstoeltoegankelijk. De tafels beschikken over een centrale middenpoot. Omdat de middenpoot uitloopt in 4 poten zijn de tafels moeilijker onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Vanaf de openbare weg kom je via twee duwdeuren in het restaurant terecht. Bij de toegangsdeur is een hele kleine drempel, maar dat levert geen probleem op voor een rolstoel.

Drempels inpandig

Het restaurantgedeelte ligt op de begane grond en er zijn geen drempels aanwezig.

Restaurant

Het restaurant is niet bijzonder groot, maar is voldoende ruim opgezet. Je kunt er goed met een rolstoel manoeuvreren. De eettafels zijn geschikt voor een rolstoel, omdat deze beschikken over één centrale middenpoot. Hoewel niet noodzakelijk is het wel aan te bevelen om vooraf te reserveren en te melden dat er iemand in een rolstoel zit. Dan zorgt het personeel voor iets meer ruimte rond de eettafel.

Betalen

Er is een mobiel pinapparaat aanwezig.

Invalidentoilet

De toiletten zijn met een trap naar beneden te bereiken. Er is echter op de begane grond een invalidentoilet aanwezig. Die is niet eenvoudig te vinden en je moet er even naar vragen. Vlak naast de uitgang naar het terras zie je een deur met de tekst geen toegang. Op het moment dat ik daar was stond er een keukentrolley met bestek etc. voor die deur. Die trolley is eenvoudig door het personeel te verplaatsen.

Het toilet is niet bijzonder ruim opgezet en je kunt met je rolstoel alleen voor het toilet staan. Er is een kleine wastafel aanwezig waar je met de rolstoel onder kunt rijden. Er hangt geen spiegel. Er zijn geen steunbeugels en er is geen alarmkoord aanwezig.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Grand Café De Veghte
Markt 3 in Ommen

www.grandcafedeveghte.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy