Le Barrage (Alblasserdam)

door Judith

Le Barrage

Alblasserdam
Juni 2023

Inleiding

Tussen Dordrecht en Rotterdam vind je het plaatsje Alblasserdam. Vanuit Alblasserdam kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan de beroemde molens in Kinderdijk. Bij restaurant Le Barrage kun je gezellig lunchen, borrelen of dineren. Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek pand aan het water. Buiten op het terras kun je dan ook heel knus zitten en heb je een prachtig uitzicht. Het restaurant is van binnen, vanwege gebruik van warme kleuren, hout en staal, zeer sfeervol ingericht. Bij Le Barrage kun je genieten van meerdere ‘shared-dining’ gerechtjes, verschillende sushi of een verrassingsmenu. Natuurlijk kun je ook gewoon old-school genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht. Voor ieder wat wils!

Type restaurant

Le Barrage serveert verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Nabij het restaurant zijn beperkte parkeergelegenheden aanwezig. Bij Cultureel Centrum Landvast (Haven 4 te Alblasserdam) is een ruime parkeergelegenheid aanwezig. Le Barrage is op 2 minuten loopafstand via de haven te bereiken. Een andere optie is een parkeergelegenheid bij het Zuiderstek en/of de Marineweg te Alblasserdam. Le Barrage is op 3 minuten loopafstand via de Dam te bereiken.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

Het pad van het parkeerterrein naar Le Barrage is verhard middels bestrating.

Terras

Het restaurant beschikt over een terras aan de achterkant van het pand. Het terras heeft een ruime opstelling. Het terras is normaliter bereikbaar vanuit het restaurant. Voor rolstoelgebruikers is het terras bereikbaar via een zij ingang. Deze ingang is alleen bereikbaar via een automatisch hek. Het personeel doet dit hek graag open. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Het karakteristieke pand is bereikbaar met een trapje. Er is eveneens een vaste oprijlaan aanwezig, zodat ook rolstoelgebruikers het pand kunnen betreden. Via een duwdeur bereik je het restaurant. De entree is geheel drempelloos.

Drempels inpandig

Het restaurant kent verschillende niveaus ter hoogte van een traptrede. Er zijn geen oprijplaatjes aanwezig, waardoor de hoger gelegen niveaus niet rolstoeltoegankelijk zijn. Het gelijkvloerse gedeelte is goed rolstoeltoegankelijk. Het is wenselijk om vooraf bij de reservering aan te geven dat je in een (elektrische) rolstoel zit, zodat je een geschikte tafel krijgt.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op zowel de begane grond als op de eerste etage. Er is een lift aanwezig.

Restaurant

Het restaurant is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig. Hierdoor is pinnen aan tafel én op zithoogte mogelijk.

Invalidentoilet

Er is een invalidentoilet aanwezig. Er is ruimte om met de (elektrische) rolstoel voor het toilet te staan. Er is geen ruimte om met de (elektrische) rolstoel naast het toilet te staan. Het toilet beschikt over steunbeugels, een alarmkoord en een onderrijdbare wastafel. De spiegel is niet op zithoogte geplaatst.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Le Barrage
Dam 65 in Alblasserdam

www.lebarrage.nl

Alle rechten voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy