Home Alle restaurants Restaurant De Vlindertuin (Zuidlaren)

Restaurant De Vlindertuin (Zuidlaren)

door Judith

Restaurant De Vlindertuin

Zuidlaren
Zaterdag 13 april 2019

Inleiding

Tijd om weer eens bij te kletsen met lieve vrienden. Een heerlijke avond uit. We kozen voor een culinair diner bij restaurant de Vlindertuin in Zuidlaren. Het restaurant is gevestigd in een zeer mooie oude boerderij in het gezellige dorpskern.

Type restaurant

Het restaurant serveert op culinaire wijze verschillende Franse gerechten met een moderne twist.

Michelinster

Restaurant De Vlindertuin beschikt over één Michelinster.

Invalidenparkeerplaats

Het restaurant beschikt over een grasveld waarop geparkeerd mag worden. Hier bevinden zich geen aparte invalidenparkeerplaatsen. Op het grasveld is overigens voldoende parkeergelegenheid. Echter is gras niet heel handig voor (elektrische) rolstoelgebruikers, zeker bij regenachtig weer.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De ondergrond van de parkeerplaats naar het restaurant is verhard middels bestrating.

Terras

Aan de voorkant van het pand is een terras gesitueerd. Het terras is redelijk intiem, door de groene omheining. De tafels op het terras zijn minder geschikt voor rolstoelgebruikers, vanwege het aantal poten (4 poten per tafel). Er is minder ruimte om met een rolstoel aan te schuiven.

Entree restaurant

De entreedeur van het pand is breed genoeg voor een (elektrische) rolstoel, maar kent wel een drempel van een paar centimeter. De drempel is overigens prima berijdbaar. Via de klein en smal halletje bereik je het restaurant. Omdat je niet hoeft te keren of draaien in het halletje brengt dit geen belemmeringen met zich mee voor de (elektrische) rolstoel.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant is zeer ruim ingericht en er zijn tafels aanwezig met één middenpoot. De tafels zijn daarmee goed onderrijdbaar met een rolstoel.

Invalidentoilet

Het restaurant heeft geen invalidentoilet.

Ambiance restaurant

Het pand is modern ingericht met een klassieke knipoog. Het karakteristieke pand, de chic gedekte tafels, mooie bloemstukken en wisselende kunst maakt het zeer sfeervol.

Eten & Drinken

We begonnen met een lekker aperitief, een glas champagne. Verder besloten we te kiezen voor een 6 gangenmenu. Ik koos voor het vegetarische 6 gangen verrassingsmenu. Uiteraard begonnen we met verschillende amuses. De ene amuse nog lekkerder dan de anders. Het menu bestond uit verschillende groentegerechten, bereidingen van pastinaak, asperge, morille, rettich en sinaasappel. Alle gerecht prachtig opgemaakt en de smaken bijzonder, verfijnd en zeer smaakvol. Het dessert was bereid met hazelnoot, mandarijn en chocolade. Om je vingers bij af te likken. Ik nam er een dessertwijn bij en kreeg een Moscatel de Setúbal van het wijnhuis Casa Ermelinda Freitas. Deze wijn was zo lekker en uitstekend passend bij het dessert!

Extra

Gastvrouw en eigenaresse Froukje is zeer vriendelijk en gastvrij. De bediening is eveneens goed op elkaar ingespeeld.

Adres

Restaurant de Vlindertuin
Stationsweg 41 in Zuidlaren

www.restaurant-devlindertuin.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy