Home Alle restaurants Restaurant Voila (Groningen)

Restaurant Voila (Groningen)

door Judith

Restaurant Voila

Groningen
Dinsdag 22 januari 2019

Inleiding

Wil je culinair genieten in hartje Groningen? Dan is restaurant Voila zeker een aanrader. Restaurant Voila werkt zoveel mogelijk samen met lokale boeren. Daarnaast worden de wijnen bij kleinschalige buitenlandse wijnboeren ingekocht.

Type restaurant

Restaurant Voila serveert vooral Franse gerechten en werkt uitsluitend met een elke dag wisselend verrassingsmenu, waarbij je eveneens kunt kiezen voor een bijpassend wijnarrangement.

Invalidenparkeerplaats

Binnen een straal van ongeveer 500 meter is een parkeergarage (Boterdiep) aanwezig. Deze parkeergarage biedt meerdere invalidenparkeerplaatsen.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De ondergrond van de parkeergarage naar het restaurant is verhard middels bestrating.

Terras

Aan de zijkant van het pand is een terras gesitueerd. Het terras is ruim ingericht en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op het terras staan picknickbanken, deze zijn minder goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

De entree is smal en heeft een drempel van zo’n 6 cm. Het restaurant bezit over een oprijplaat, maar ligt niet standaard op de drempel. Het pand is niet begaanbaar voor een elektrische rolstoel, vanwege de smalle toegang. Een duwrolstoel zou (wellicht met een beetje hulp) de drempel kunnen trotseren.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Restaurant Voila is redelijk ruim ingericht en er zijn tafels met één middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig waardoor je op zithoogte kunt betalen.

Invalidentoilet

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Ambiance restaurant

Het restaurants is gevestigd in een wat ouder, maar mooi opgeknapt pand. Het restaurant is modern en sfeervol ingericht en kent een open keuken.

Eten & Drinken

We begonnen de avond met een glaasje bubbels. Wij kozen voor een 5 gangen verrassingsmenu. We kregen verschillende gerechten met o.a. rode poon, gerookte zalm en een culinaire versie van de Groningse eierbal! Echt heerlijk. Daarbij namen we een passend wijnarrangement.

Extra

De bediening is vriendelijk en gastvrij.

Adres

Restaurants Voila
W.A. Scholtenstraat 39 in Groningen

www.restaurantvoila.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy