Home Alle restaurants Bardot – Bar & Restaurant (Enschede)

Bardot – Bar & Restaurant (Enschede)

door Judith

Bardot - Bar & Restaurant

Enschede
28 oktober 2022

Inleiding

Restaurant Bardot ligt in het centrum van Enschede. Je kunt er heerlijk lunchen en dineren, maar ook gewoon lekker borrelen. Het restaurant typeert zichzelf als een stukje St. Tropez in Enschede, waar je Frans Mediterraans kunt eten, maar wel met de Twentse nuchterheid. Dat wil zeggen lekkere Franse wijnen en champagne en typische Franse gerechten als Crêpe Suzette, oesters en Tarte Tatin. Het restaurant is hip en trendy, ruim opgezet, leuke muziek en goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking.

Type restaurant

Het restaurant serveert voornamelijk Frans-Mediterraans georiënteerde gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Omdat het restaurant in het centrum ligt zijn er geen parkeerplaatsen rondom het restaurant. Parkeergarage Hendrik Jan van Heek (Hendrik Jan van Heekplein 103) is een ruime garage met voldoende invalidenparkeerplaatsen. De doorrijhoogte is 2.10 meter. Het restaurant ligt op een geringe loopafstand van de parkeergarage.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De straat van de parkeergarage naar het restaurant is verhard en loopt door het centrum van Enschede.

Terras

Het restaurant heeft aan de voorkant een klein terras met tafels met een centrale middenpoot. Het terras ligt wat hoger dan de straat en met de rolstoel kun je via een langzaam oplopende hellingbaan het terras bereiken. Aan de achterzijde van het restaurant bevindt zich een mooi groot terras. Via een duwdeur kom je vanuit het restaurant op dat terras terecht. Bij de deur is een kleine drempel van ongeveer 1 cm. Het terras ken wel niveauverschillen, maar dat is goed opgelost vanwege een langzaam aflopende hellingbaan aan de zijkant van het terras waar je op verschillende plaatsen een insteek hebt naar het terras. Mooi opgelost. De tafels hebben een centrale middenpoot en zijn dus geschikt voor een (elektrische) rolstoel. Er staan ook enkele hoge tafels met krukken en die zijn vanzelfsprekend minder geschikt voor een rolstoel.

Entree restaurant

Via een langzaam oplopende hellingbaan bereik je via het terras de ingang van het restaurant. Door middel van een naar binnen draaiende duwdeur en een kleine drempel van ongeveer 1 cm kom je in het restaurant terecht.

Drempels inpandig

Inpandig zijn er geen drempels aanwezig. Er is wel een kleine verhoging in het restaurant die je met 1 traptrede kunt bereiken. Er is geen oprijplaat aanwezig. Het grootste gedeelte van het restaurant is niet verhoogd en dus goed toegankelijk.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant kent een mooie ruime indeling. De meeste tafels hebben een centrale middenpoot zodat je er met de rolstoel goed onder kunt rijden. Er staan ook enkele hoge tafels met krukken en die zijn vanzelfsprekend minder geschikt voor een rolstoel.

Betalen

Je kunt aan tafel mobiel pinnen.

Invalidentoilet

Er is een invalidentoilet aanwezig. Je komt via een klein afritje in het toilet. Het toilet is voldoende ruim opgezet en je kunt met je rolstoel voor en naast het toilet staan. Er is een alarmkoord aanwezig, er zitten beugels naast het toilet en er is een onderrijdbare wastafel met een spiegel op zithoogte. De baby aankleedtafel is opklapbaar.

Hulphond

Je hulphond mag mee naar binnen.

Adres

Restaurant Bardot
Langestraat 47c in Enschede

www.bardot.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy