Home Alle restaurants Diner-Cafe De Heeren Hofsteenge (assen)

Diner-Cafe De Heeren Hofsteenge (assen)

door Judith

Diner-Cafe De Heeren Hofsteenge

Assen
Vrijdag 1 februari 2019

Inleiding

Een aantal keer per jaar spreken we af met een vriendin om weer eens ouderwets gezellig bij te kletsen. De ene keer spreken we af in de buurt van haar woonplaats Emmen en de andere keer komt ze onze kant op, Assen. We gaan dan samen dineren, lunchen of high-teaën. Dit keer aten we een hapje bij Diner-Café De Heeren Hofsteenge in Assen, gevestigd in een oud karakteristiek pand in hartje centrum.

Type restaurant

Het restaurant serveert voornamelijk Nederlandse en Europese gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Op 60 meter afstand, aan de Brinkstraat, is een invalidenparkeerplaats aanwezig.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De ondergrond van de parkeerplaats naar het restaurant is verhard middels bestrating.

Terras

Aan de voorkant van het pand is een terras gesitueerd. Het terras is ruim ingericht. De tafels beschikken over 2 middenpoten. Met een beetje passen en meten kun je er als rolstoelgebruiker goed aanrijden.

Entree restaurant

De entreedeur is breed genoeg voor een (elektrische) rolstoel. De deur dient handmatig geopend te worden en gaat redelijk zwaar open. Er zit een minimale drempel van zo’n 1 cm.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het pand is redelijk ruim ingericht en er zijn tafels aanwezig met één middenpoot. De tafels zijn hierdoor makkelijk onderrijdbaar.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig waardoor het betalen voor een rolstoelgebruiker makkelijker wordt.

Invalidentoilet

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Ambiance restaurant

Eenmaal binnen hangt er een fijne sfeer, een mix van industrieel en modern. Eveneens hebben ze een aparte hoek ingericht met luie stoelen waar je lekker kunt borrelen. Aan de wand hangen verschillende (gesigneerde) LP’s en foto’s van verschillende bluesmuzikanten. Immers in de buurt van Assen wordt jaarlijks het fantastische Holland International Blues Festival in Grolloo georganiseerd door o.a Johan Derksen.

Eten & Drinken

Wij kozen voor een drie-gangenmenu. Vooraf kozen we voor een gezamenlijk broodplankje. Warme broodjes met verschillende smeersels. Dat de broodjes warm waren is echt een pluspunt, heerlijk hoor. Het hoofdgerecht bestond uit zoete spareribs uit de oven, een surf en turf (op Oosterse wijze bereide hele gamba’s en biefstuk) en een vegetarische cannelloni met een tomaten- bechamelsaus en verschillende groenten. De hoofdgerechten smaakten prima. De spareribs waren redelijk mals en lekker van smaak. In een aantal ribbetjes bevonden zich botsplintertjes. Dit was echt minder geslaagd. Als nagerecht kozen we voor een crème brulee van tonkabonen en een duo van arretjes cake. Machtig (de arretjes cake), maar oh zo lekker!

Extra

De bedinging is vriendelijk en attent.

Adres

De Heeren Hofsteenge
Gedempte Singel 1 in Assen

www.deheerenhofsteenge.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy