Home Alle restaurants Het Feithhuis (Groningen)

Het Feithhuis (Groningen)

door Judith

Het Feithhuis

Groningen
29 april 2022

Inleiding

In het prachtige achttiende -eeuwse monumentale pand aan het Martinikerkhof in het centrum van Groningen, vind je het Feithhuis. Hier kun je vanaf 10.30 uur tot laat in de avond terecht voor een lekkere lunch, diner, een hapje en een drankje of een high-tea. Het pand is van binnen ingericht met rustige kleuren en houttinten en doet wat Scandinavisch aan. Aan de achterzijde van het pand vind je een mooi en ruim terras.

Type restaurant

Het Feithhuis serveert verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Aan de achterkant van het Feithhuis vind je, aan de Schoolstraat 16 in Groningen, parkeergarage Forum. Deze ruime parkeergarage heeft een doorrijhoogte van 2.05 meter en beschikt over meerdere invalidenparkeerplaatsen. Binnen een paar meter sta je op het terras van het Feithhuis.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

Het pad van de parkeergarage naar het Feithhuis is verhard middels bestrating.

Terras

Het Feithhuis beschikt over een ruim terras aan de achterkant van het pand. De tafels hebben aan elke hoek van de tafel een tafelpoot, waardoor deze tafels moeilijker onderrijdbaar zijn met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Aan de voorkant van het pand zit een hoge statige trap, welke je naar de entree van het Feithhuis brengt. Vanwege de trap is de entree niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aan de achterkant van het pand, aan het terras, zit een aparte entree. De zijdeur kent een lage drempel van ongeveer 2 cm. De drempel is goed overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Via een duwdeur bereik je een apart zaaltje. Via dit zaaltje bereik je het restaurant.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig meerdere hoogteverschillen aanwezig ter hoogte van één, soms twee traptreden. Er zijn overal vaste opritten aanwezig, waardoor alle niveaus bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond. Meerdere vergaderzalen vind je op de eerste verdieping. Er is geen lift aanwezig, waardoor de eerste verdieping niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Restaurant

Het restaurant is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is een ruim invalidentoilet aanwezig. Er is voldoende ruimte om met de rolstoel vóór het toilet te staan. Er staat een staande passpiegel naast het toilet, waardoor je jezelf als rolstoelgebruiker goed kunt zien (heel fijn!), maar waardoor het moeilijk is om met je rolstoel naast het toilet te staan. Het is overigens wel mogelijk om de spiegel te verplaatsen. Het toilet beschikt over steunbeugels, een alarmkoord en een onderrijdbare wastafel.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Het Feithhuis
Martinikerkhof 10 in Groningen

www.restaurant-feithhuis.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy