Home Alle restaurants Sophias (Leeuwarden)

Sophias (Leeuwarden)

door Judith

Sophias

Leeuwarden
7 mei 2022

Inleiding

In het centrum van Leeuwarden, tegenover het Stationsplein vind je Sophias. In deze hippe bistro kun je genieten van verschillende Fusion gerechten, trendy muziek en een fijne sfeer. Neem vooral even een kijkje bij de foto’s, om een indruk te krijgen van de moderne, gezellige en hippe inrichting. Sophias beschikt over een intieme binnentuin, waar je bij mooi weer heerlijk beschut kunt zitten. Aan de voorkant van het pand heb je uitzicht op het bijzondere kunstwerk ‘Love’ van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa. De fontein bestaat uit twee 7 meter hoge, witte hoofden van een jongen en een meisje. Hun gezichten zijn naar elkaar toegewend. Om de twee kinderhoofden heen hangt een 2 meter hoge mistwolk. Echt de moeite waard om er even een kijkje te nemen!

Type restaurant

Sophias serveert verschillende Fusion gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Aan de Lange Marktstraat vind je langs de doorgaande weg verschillende parkeerplaatsen. Wil je zeker zijn van een parkeerplaats, kies dan voor Parkeergarage Zaailand (Zaailand 5). Deze ruime parkeergarage heeft een doorrijhoogte van 2.10 meter.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

Het pad van de parkeergarage naar Sophias is verhard middels bestrating.

Terras

Sophias beschikt over een terras aan de voorkant van het pand. Hier vind je een aantal picknicktafels. Aan de achterkant van het pand vind je een intieme binnentuin. Er zijn tafels aanwezig met een centrale middenpoot, waardoor deze tafels goed onderrijdbaar zijn met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Via een automatische schuifdeur en een drempelloze entree bereik je de bistro.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig. Er is een klein gedeelte in de bistro wat iets verhoogd is (ongeveer één traptrede). Dit gedeelte is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Verdieping

De bistro bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

De bistro is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is een ruim invalidentoilet aanwezig. Er is voldoende ruimte om met de rolstoel vóór het toilet te staan. Het toilet beschikt over steunbeugels, een alarmkoord en een onderrijdbare wastafel. Er is een spiegel aanwezig, maar deze hangt niet op zithoogte. Als rolstoelgebruiker kun je hier dan ook niet goed in kijken. Verder staat er een trap in het toilet. Dit belemmert niet zozeer de ruimte, maar het is niet ideaal.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Sophias
Lange Marktstraat 1

www.sophias-leeuwarden.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy