Home Alle restaurants Hotel & Grand Café Post-Plaza (Leeuwarden)

Hotel & Grand Café Post-Plaza (Leeuwarden)

door Judith

Hotel & Grand Café Post-Plaza

Leeuwarden
8 augustus 2021

Inleiding

Hotel & Grand Café Post-Plaza zit in het centrum van Leeuwarden, gevestigd in het oude postkantoor. Het pand is werkelijk prachtig! Zeer karakteristiek, veel ornamenten en het Grand Café heeft een prachtig houten plafond. Je kijkt er je ogen uit. In het midden van het Grand Café is een grote centrale bar gesitueerd. De combinatie van de moderne inrichting met het oude pand is waanzinnig. De menukaart van het Grand Café is gebaseerd op de Franse keuken. Net zoals in een klassieke Franse brasserie worden de gerechten geserveerd op grote plateaus. Daarnaast is Post-Plaza aangesloten bij Dutch Cuisine. Dit is opgezet door een aantal topchefs die de Nederlandse eetcultuur op de kaart willen zetten. Dutch Cuisine kenmerkt zich door te werken met 5 pijlers: CULTUUR: er wordt gewerkt met streek- en seizoensproducten. GEZOND: meer plantaardige producten en minder vlees en vis. NATUUR: Eerlijk eten zonder kunstmatige toevoegingen. KWALITEIT: Respect voor het ingrediënt, de herkomst, de producent en de mensen eromheen. WAARDE: De waarde wordt gecreëerd door te koken volgens de voorgaande pijlers.

Type restaurant

Het Grand Café serveert verschillende Franse gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Tegenover het hotel is een invalidenparkeerplaats aanwezig. Dit is een betaalde parkeerplaats voor maximaal 3 uur. Daarna moet de automaat weer bijgevuld worden. Binnen een afstand van +/- 500 meter is een parkeergarage (Zaailand 5 in Leeuwarden) aanwezig met meerdere invalidenparkeerplaatsen. De parkeergarage kent een maximale doorrijhoogte van 2.10 meter. Dit betekent dat de parkeergarage voor de meeste aangepaste auto’s en kleine busjes toegankelijk is.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De weg van de parkeerplaats/garage naar Post-Plaza is verhard met bestrating.

Terras

Het Hotel & Grand Café beschikt, op de binnenplaats, over een ruim terras. De deur naar het terras kent een flinke drempel. Voor een elektrische rolstoel zal het moeilijk zijn om deze drempel te trotseren. Er zijn tafels aanwezig met een middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een rolstoel.

Entree restaurant

Via een oprijlaan bereik je de entree van het Hotel. De entree is drempelloos en je komt binnen via een duwdeur.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het Grand Café bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het Grand Café is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Niet alle zitgedeeltes zijn toegankelijk met een rolstoel, maar er zijn voldoende andere zitjes die wel toegankelijk zijn.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Het pand beschikt over een invalidentoilet. Het toilet is ruim en vrij diep. Er is geen ruimte om met de rolstoel naast het toilet te komen. Het toilet is voorzien van steunbeugels. Er is een alarmkoord aanwezig en het toilet beschikt over een onderrijdbare wastafel. De spiegel is geplaatst op zithoogte.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Hotel & Grand Café Post-Plaza
Tweebaksmarkt 25 in Leeuwarden

www.post-plaza.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy