Home Alle restaurants Peacock Alley (Waldorf Astoria Amsterdam)

Peacock Alley (Waldorf Astoria Amsterdam)

door Judith

Peacock Alley

Amsterdam
13 maart 2022

Inleiding

In hartje Amsterdam, aan de Herengracht, vind je het Waldorf Astoria Hotel. Het hotel is gevestigd in 6 aaneengesloten monumentale grachtenpanden uit de 17e eeuw en ligt zeer centraal en op loopafstand vind je dan ook allerlei bezienswaardigheden. Denk hierbij aan het Rembrandtplein, het Rijksmuseum en Artis.

Het Waldorf Astoria Amsterdam is licht, luxe, klassiek en elegant ingericht en beschikt over een lounge, een restaurant, een bar, een mooie binnentuin en een spa. Er is ook een ruime mindervalidekamer aanwezig, waarbij vooral de badkamer is voorzien van verschillende aanpassingen en faciliteiten.

In de ‘Peacock Alley’ kun je in een chique lounge sfeer genieten van een lunch, een afternoon tea, een diner of een lekkere cocktail. Er staat een mooie vleugel, waar vaak op gespeeld wordt. De afternoon tea wordt op een luxe en culinaire wijze geserveerd. Ieder seizoen heeft de afternoon tea een ander thema en dit seizoen waren alle theesmaken, hartige hapjes en zoete taartjes geïnspireerd op de geuren en verzorgingsproducten van Guerlain. Het is echt een aanrader om een keer te genieten van de afternoon tea. Vanwege de hele ambiance van het hotel, de luxe en de culinaire hapjes en zoetigheden, zal je deze middag niet snel vergeten.

Type restaurant

In de ‘Peacock Alley’ worden op culinaire wijze verschillende Internationale gerechten geserveerd.

Invalidenparkeerplaats

Parkeren in Amsterdam kan best een uitdaging zijn, zeker als je een iets grotere aangepaste auto hebt. Het hotel beschikt gelukkig over ‘Valet Parking’. Dit betekent dat de auto door een ‘Valet Parking’ chauffeur wordt geparkeerd. Dit is ook beschikbaar voor grotere aangepaste auto’s. Als een auto te hoog is wordt deze op een andere plek geparkeerd door de valet.

Q-Park The Bank Rembrandtplein (Amstelstraat 12) is ook een goede optie. Het is een vrij ruime parkeergarage, kent een doorrijhoogte van 2.10 meter en is op 3 minuten loopafstand van het Waldorf Astoria Amsterdam. Er zijn geen aparte invalidenparkeerplaatsen aanwezig, maar de parkeerplekken zijn ruim genoeg voor een aangepaste middelgrote bus. Er is ook geen lift aanwezig, waardoor je met de rolstoel een behoorlijke helling op moet rijden. Dit is voor een elektrische rolstoel geen probleem, maar voor een handbewogen rolstoel kan dit een uitdaging zijn.

Ondergrond van parkeerplaats naar hotel

Het pad van de parkeergarage naar het hotel is verhard middels bestrating.

Terras

Het hotel beschikt over een grote binnentuin met ruim terras. Het terras beschikt over diner zitjes en lage lounge zitjes. De tafels van de diner zitjes hebben aan elke hoek van de tafel een tafelpoot. Deze tafels zijn, voornamelijk voor elektrische rolstoelen, moeilijker onderrijdbaar.

Entree hotel

Het hotel is gevestigd in meerdere aaneengesloten monumentale grachtenpanden. De entree van het hotel beschikt dan ook over een hoge statige trap. Er is een alternatieve entree voor rolstoelgebruikers. Op enkele meters afstand van de hoofd entree is een aparte ruime en drempelloze entree gesitueerd. Via een duwdeur bereik je een ruime hal, via verschillende ruime gelijkvloerse paden bereik je een ruime vaste lift, welke je naar de lobby van het hotel brengt. De ‘Peacock Alley’ bevindt zich direct naast de lobby.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

De ‘Peacock Alley’ bevindt zich op de eerste verdieping.

Lift

Er is een ruime vaste lift aanwezig.

Restaurant

De ‘Peacock Alley’ is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Er zijn ook lage lounge zitjes aanwezig. Deze zitjes zijn minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is een invalidentoilet aanwezig. Het toilet is ruim, waardoor je met de rolstoel naast en vóór het toilet kunt staan. Vanwege een verplaatsbare baby aankleedtafel in de hoek van het toilet is er geen ruimte om met de rolstoel naast het toilet te staan. Het toilet beschikt verder over steunbeugels, een alarmkoord, een onderrijdbare wastafel en een spiegel op zithoogte.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Peacock Alley
Waldorf Astoria Amsterdam
Herengracht 542-556 in Amsterdam

www.hilton.com/waldorf-astoria-amsterdam

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy