Home Alle restaurants Café Jakarta (Hotel Jakarta Amsterdam)

Café Jakarta (Hotel Jakarta Amsterdam)

door Judith

Café Jakarta

Amsterdam
12 maart 2022

Inleiding

Aan het IJ, op Java-eiland in Amsterdam, staat het unieke en groenste hotel van Nederland: Hotel Jakarta. Het hotel staat op de plek waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta. Hotel Jakarta doet zijn naam eer aan. Met de grote subtropische binnentuin in het hotel, waan je je in de subtropen van Java. Je vindt er metershoge palmen, bananenbomen, klimplanten en verschillende bloemen. Voor de inrichting van het hotel en het café is vooral veel gebruik gemaakt van hout en glas, waardoor er een fijne moderne Aziatische sfeer ontstaat. Bij Café Jakarta kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner. De menukaart is variërend van Westerse georiënteerde gerechten met een Oosterse knipoog tot klassieke Indonesische gerechten. Table Jakarta is echt een aanrader. Voor een vast bedrag krijg je een tafel vol met allerlei heerlijke klassieke Indonesische gerechtjes.

Type café

Café Jakarta serveert verschillende Indonesische gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Hotel Jakarta beschikt over een eigen parkeergarage, welke onder het hotel is gesitueerd. De parkeergarage beschikt over een invalidenparkeerplaats. Ook is parkeren vóór het hotel, op straat, mogelijk. Het is een rustige straat en de parkeerplaatsen zijn ruim.

Ondergrond van parkeerplaats naar hotel

Het pad van het parkeerterrein naar het hotel is verhard middels bestrating.

Terras

Het pand beschikt over een ruim terras met uitzicht over het IJ. De tafels beschikken over een centrale middenpoot. Doordat de middenpoot uitloopt in meerdere poten, zal per rolstoel verschillend zijn of deze tafels goed onderrijdbaar zijn met een (elektrische) rolstoel.

Entree hotel

Via een automatische draaideur en drempelloze entree bereik je de lobby van het hotel. De draaideur is smal en draait vrij snel rond. Dit is, vooral voor elektrische rolstoelgebruikers, niet handig. Via een alternatieve ingang kun je het pand makkelijker betreden. Deze ingang heeft een duwdeur en een kleine drempel van ongeveer 3 cm.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het café bevindt zich op de begane grond.

Lift

Het hotel beschikt over een ruime vaste lift.

Café

Het café is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is, op zowel -1 als op de 1e verdieping, een ruim invalidentoilet aanwezig. Er is voldoende ruimte om met de rolstoel vóór en naast het toilet te staan. Het toilet beschikt over steunbeugels, een alarmkoord, een onderrijdbare wastafel en een spiegel op zithoogte.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Hotel Jakarta Amsterdam
Javakade 766 in Amsterdam

www.hoteljakarta.amsterdam

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy