Home Alle restaurants Restaurant Concours (Utrecht)

Restaurant Concours (Utrecht)

door Judith

Restaurant Concours

Utrecht
7 augustus 2021

Inleiding

De Biltstraat biedt veel leuke restaurants, eettentjes en speciaalzaken. Daarnaast ken je de Biltstraat vast wel van het spel Monopoly. Het is een straat van een kilometer lang en kent veel mooie oude panden. Restaurant Concours is één van die leuke restaurants waar je terecht kunt voor een lunch of diner. Bij Concours krijg je culinaire gerechten, waarbij je kunt kiezen uit verschillende gangen. Wat je krijgt is een verrassing, want er is geen menukaart. De gerechten zijn geïnspireerd op de natuur en er wordt gewerkt met bijzondere leveranciers. Zo komt het varkensvlees van Josse Haarhuis. Hij is varkensherder en pacht stukjes grond, zodat zijn varkens buiten kunnen scharrelen. Het brood komt VanMenno Broodbakkerij. Menno heeft een studie in Parijs gedaan en bakt volgens receptuur zijn eigen biologische brood. Zijn grondstoffen komen rechtstreek uit Frankrijk. De groenten komen uit Moestuin Maarschalkerweerd. Hier worden groenten biologisch verbouwd met behulp van een groot aan vrijwilligers.

Type restaurant

Het restaurant serveert op culinaire wijze verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Op 3 minuten loopafstand is parkeergarage Kruisstraat (Kruisstraat 2 in Utrecht) aanwezig. De parkeergarage kent een doorrijhoogte van 2 meter. Hiermee is deze parkeergarage voor de meeste aangepaste auto’s of busjes toegankelijk.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De weg van het parkeerterrein naar het restaurant is verhard met bestrating.

Terras

Het restaurant beschikt over een terras met verharde ondergrond. Het terras is niet ruim opgesteld. Er zijn tafels aanwezig met een middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een rolstoel.

Entree restaurant

De entree van het pand kent een drempel van 5 – 10 cm. De drempel is goed overrijdbaar met een handbewogen rolstoel. Dit wordt ingewikkelder met een elektrische rolstoel. Via een duwdeur treed je het pand binnen.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Er zijn ook tafels aanwezig met een poot aan elke hoek. Omdat deze tafels minder goed onderrijdbaar zijn met een rolstoel, is reserveren gewenst.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is geen invalidentoilet aanwezig. De gewone toiletten zijn ook met een handbewogen rolstoel niet te bereiken, vanwege een smalle gang.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Restaurant Concours
Biltstraat 20 in Utrecht

www.restaurantconcours.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy