Home Alle restaurants Restaurant de Basiliek (Appingedam)

Restaurant de Basiliek (Appingedam)

door Judith

Restaurant de Basiliek

Appingedam
April 2023

Inleiding

Het restaurant ligt in het centrum van Appingedam. Appingedam is een prachtig klein stadje met veel historische panden. Bekend zijn de drie hangende keukens boven het Damsterdiep, de Nicolaikerk (Romano gotische hallenkerk) en het prachtige oude stadhuis.
Appingedam ligt naast Delfzijl en op ongeveer 20 km. afstand ligt de Eemshaven. Het restaurant is gehuisvest in de Nicolaaskerk, een prachtige oude Rooms Katholieke kerk.

Type restaurant

Er staan Europese gerechten op de menukaart. Je kunt je laten verrassen door een meergangen menu of je kunt ervoor kiezen om a la carte te dineren.

Invalidenparkeerplaats

Het restaurant heeft geen eigen parkeerterrein. In het centrum zijn wel enkele invalidenparkeerplaatsen (onder andere in de Oude Kerkstraat) en er is een parkeerterrein achter de Action. Dit is op loopafstand van restaurant De Basiliek.

Ondergrond van de parkeerplaats naar het restaurant

Het pad van de parkeerplaats naar restaurant De Basiliek is verhard middels bestrating.

Terras

Het restaurant beschikt over een ruim en mooi terras. Het terras ligt voor de hoofdingang van het restaurant en heeft een ruime opstelling. Via een licht oplopende helling kun je de verschillende niveaus van het terras bereiken. De tafels hebben een middenpoot met vier poten naar de zijkant.

Entree restaurant

Via een elektrische schuifdeur en kort daarna een duwdeur bereik je het restaurant.
Er is een kleine drempel van ongeveer 2 cm aanwezig.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig. Het achterste (klein) deel van het restaurant ligt iets hoger en die ruimte kun je alleen bereiken via enkele traptreden. Er zijn echter voldoende tafels in het overige gedeelte van het restaurant.

Begane grond/verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant is ruim ingericht en er zijn voldoende tafels op de begane grond.
Het is wel goed om vooraf te reserveren. De tafels hebben een middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig. Hierdoor is pinnen aan tafel én op zithoogte mogelijk.

Invalidentoilet

Er is een invalidentoilet aanwezig. Het invalidentoilet bevindt zich op de eerste verdieping. Er is bij de ingang een lift aanwezig. De lift is voldoende ruim en heeft een draagkracht van max. 400 kg. Het toilet is ruim ingericht en er zijn beugels aanwezig, evenals een spiegel (niet op zithoogte) en een onderrijdbare wastafel. Er is naast het toilet voldoende ruimte voor een handbewogen rolstoel.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Restaurant De Basiliek
Solwerderstraat 45-47 in Appingedam

www.restaurantdebasiliek.nl

Alle rechten voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy