Home Alle restaurants Restaurant & Grand Café Liff (Assen)

Restaurant & Grand Café Liff (Assen)

door Judith

Restaurant & Grand Café Liff

Assen
25 februari 2022

Inleiding

Aan de Brink, nabij het Drents Museum vind je Restaurant & Grand Café Liff. Je kunt een bezoekje aan Liff uitstekend combineren met een middag Drents Museum. Het Drents Museum is zeer goed rolstoeltoegankelijk en heeft regelmatig mooie en bijzondere tentoonstellingen. Denk hierbij aan Het Terracotta Leger van Xi’an en, op het moment van schrijven, kunst van Frida Kahlo. Restaurant & Grand Café Liff heeft een groot terras aan de voorzijde van het pand, een ruim restaurant en op de eerste verdieping een cocktailbar en lounge. Je kunt bij Liff terecht voor een lekkere lunch, diner, borrel of gewoon een kopje koffie. De lunchplankjes zijn echt een aanrader! In de weekenden is de bar geopend en kun je er gezellig cocktails en wijntjes drinken met vrienden en vriendinnen. De sfeer in Liff is altijd fijn; een kleurrijk interieur, veel kunst en vriendelijke bediening.

Type restaurant

Het restaurant serveert verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Aan de Brinkstraat en de Brink in Assen zijn meerdere parkeerplaatsen en enkele invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Op de woensdagen en zaterdagen is er markt en zijn deze straten afgesloten voor auto’s. Een optie is dan om te parkeren aan de Torenlaan, Parkeergarage Drents Museum. Deze parkeergarage heeft een doorrijhoogte van 1.95 meter. Voor een hogere aangepaste auto is de parkeergarage van De Nieuwe Kolk aan te raden (Weierstraat 1). Deze parkeergarage heeft een doorrijhoogte van 2.25 meter.

Ondergrond parkeerplaats naar restaurant

Het pad van het parkeerterrein naar het restaurant is verhard middels bestrating.

Terras

Restaurant & Grand Café Liff heeft aan de voorzijde van het pand een groot terras. Het terras is goed rolstoeltoegankelijk. Er zijn tafels aanwezig met een centrale middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Aan de voorzijde van het pand zit een entree met een dubbele toegangsdeur. Via een halletje, heb je een tweede dubbele toegangsdeur. Beide deuren zijn duwdeuren en kennen een drempeltje van enkele centimeters. De drempels zijn goed overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Vanwege een tweetal deuren die handmatig opengehouden moeten worden is het niet ideaal en heb je in de meeste gevallen hulp nodig om binnen te komen. Aan de zijkant van het pand is nog een toegangsdeur. Deze entree is ruimer, maar kent een hogere drempel van ongeveer 6 cm. Deze drempel is niet geschikt voor alle rolstoelen.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond. De cocktailbar en lounge bevindt zich op de eerste verdieping.

Lift

Er is een ruime vaste lift aanwezig.

Restaurant

Het restaurant is relatief ruim opgezet voor een (elektrische) rolstoel. Wanneer het restaurant drukbezocht is en er veel tafels bezet zijn, zijn de looppaden wat smaller. Het is dan op enkele plekken moeilijker om met een elektrische rolstoel bij een tafel achterin te komen. De bediening is behulpzaam om dan ruimte te maken en te helpen. Er zijn tafels aanwezig met een centrale middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinapparaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is een invalidentoilet aanwezig. Het toilet bevindt zich op de eerste verdieping, welke met een lift bereikbaar is. Het toilet is redelijk ruim opgezet en je kunt met je rolstoel voor het toilet staan. Het toilet beschikt over steunbeugels. Er is een onderrijdbare wastafel en een spiegel op zithoogte aanwezig. Er is geen alarmkoord aanwezig.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Restaurant & Grand Café Liff
Brink 14 in Assen

www.liffinassen.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy