Home Alle restaurants Sabrosas Pincho’s y Tapas (Assen)

Sabrosas Pincho’s y Tapas (Assen)

door Judith

Sabrosas Pincho's y Tapas

Assen
Augustus 2020

Inleiding

Er is een nieuw tapas restaurant geopend in Assen. Op de website van het restaurant staat dat het restaurant rolstoelvriendelijk is, maar dat het verstandig is om vooraf even te bellen. Wij zijn nieuwsgierig op welke wijze het restaurant is aangepast en besluiten daar te gaan eten.

Type restaurant

Het is een Spaans restaurant met tapas gerechten en pincho’s (snacks) op de menukaart.

Invalidenparkeerplaats

Het restaurant is gelegen in de binnenstad van Assen en daar zijn binnen 250 meter voldoende invalidenparkeerplaatsen aanwezig (Nieuwe Huizen/Groningerstraat). Wanneer je een invalidenparkeerkaart hebt mag je (buiten de parkeergarages) gratis parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Citadel.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De ondergrond is verhard en goed toegankelijk.

Terras

Er is een terras aanwezig met een verharde ondergrond. Het terras is goed toegankelijk en er is voldoende ruimte tussen de tafels. De tafels hebben een middenpoot.

Entree restaurant

Het restaurant kent twee ingangen. Er is slechts 1 ingang rolstoeltoegankelijk (duwdeur). Er is wel een kleine drempel aanwezig en bij binnenkomst moet je gelijk een draai maken met je rolstoel. Het personeel gaf aan dat er reeds meerdere mensen met een rolstoel binnen zijn geweest.

Drempels inpandig

Een deel van het restaurant is verhoogd. Door middel van enkele traptreden bereik je deze verhoging. Dat lukt niet met een rolstoel. Er zijn op de begane grond echter voldoende tafels aanwezig. Het is daarom wel noodzakelijk om vooraf telefonisch te reserveren om gegarandeerd te zijn van een goede plaats.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het restaurant is niet heel groot, maar het is wel ruim ingericht. Hierbij moet worden opgemerkt dat vanwege de coronacrisis de restaurants ruimer zijn ingericht. Er staan verschillende tafels in het restaurant. Sommige tafels hebben een middenpoot en sommige tafels hebben vier poten op iedere hoek.

Betalen

Je kunt via een mobiel pinautomaat betalen.

Invalidentoilet

Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Hulphonden

Een hulphond mag mee naar binnen.

Algemene indruk

Sabrosas Pincho’s y tapas is een klein restaurant in de binnenstad van Assen. Je kunt er lekker eten en het personeel is vriendelijk. Het is wel belangrijk om vooraf te reserveren en aan te geven dat je in een rolstoel zit of anderszins beperkt mobiel bent.

Adres

Sabrosas Pincho’s y Tapas
Rolderstraat 1 in Assen

www.sabrosas.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy