Home Alle restaurants Strandpaviljoen ‘t Badhuys (Vlieland)

Strandpaviljoen ‘t Badhuys (Vlieland)

door Judith

Strandpaviljoen 't Badhuys

Vlieland
28 juni 2021

Inleiding

Op het mooie Waddeneiland Vlieland vind je maar twee strandpaviljoens. De bekendste opgang naar het strand is via de Badweg. Zodra je die weg helemaal afloopt/afrolt bereik je het brede Vlielandse strand. Hier vind je Strandpaviljoen ’t Badhuys. Het strand is zo groot en breed, dat het strand op warme en zonnige dagen nooit druk aandoet. Omdat er niet veel strandpaviljoens op het eiland zijn, is er het bij ’t Badhuys wel vaak druk. Reserveren is daarom vaak gewenst. ’t Badhuys is een aantal jaren geleden gevestigd in een geheel vernieuwd pand van hout, wat prachtig uitzicht geeft op de zee.

Type restaurant

Het paviljoen serveert verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Vlieland is een autovrij eiland. Omdat wij in het bezit zijn van een invalidenparkeerkaart, krijgen wij ontheffing en mag de auto mee het eiland op. Let op: een ontheffing kun je aanvragen bij de gemeente Vlieland en is beperkt geldig. Er zijn voldoende parkeerplekken op het eiland.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

De weg van de parkeerplaats naar de entree is verhard met bestrating, betonplaten en een houten vlonder. Dit brengt voor een (elektrische) rolstoel geen problemen met zich mee.

Terras

Het paviljoen beschikt over een ruim terras met verharde ondergrond. Er zijn tafels aanwezig met een middenpoot. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een rolstoel.

Entree restaurant

Via een drempelloze entree bereik je het paviljoen. De entreedeur gaat automatisch open middels een schuifdeur. Het strandpaviljoen staat op houten palen en is, naast een trap, ook bereikbaar via een lange schuinoplopende oprit.

Drempels inpandig

Er zijn inpandig geen drempels aanwezig.

Verdieping

Het paviljoen bevindt zich op de begane grond.

Restaurant

Het strandpaviljoen is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Het pand beschikt over een invalidentoilet. Het toilet is ruim genoeg voor een handbewogen rolstoel. Voor een grotere elektrische rolstoel biedt het toilet te weinig ruimte. Het toilet is voorzien van steunbeugels en een alarmkoord. Daarnaast is de wastafel goed onderrijdbaar.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Strandpaviljoen ’t Badhuys
Badweg 6 op Vlieland

www.badhuys.com

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy