Home Alle restaurants Grand Café Wientjes (Zwolle)

Grand Café Wientjes (Zwolle)

door Judith

Grand Café Wientjes

Zwolle
15 april 2022

Inleiding

Vlakbij het station in Zwolle en op loopafstand van het centrum vind je Grand Hotel Wientjes. Het hotel is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand. In Grand Café Wientjes, gevestigd in het hotel, kun je genieten van een lunch of een hapje en een drankje. De klassieke inrichting doet gezellig en huiselijk aan. Aan de voorkant van het pand vind je een smal terras, waar je lekker in het zonnetje kunt zitten.

Type restaurant

Grand Café Wientjes serveert verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Aan de zijkant, links van het hotel, vind je een ruime invalidenparkeerplaats. Als deze bezet is, vind je tegenover het hotel, aan de Stationsweg, bij de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, een ruim parkeerterrein.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

Het pad van de invalidenparkeerplaats of het parkeerterrein naar Grand Hotel Wientjes is verhard middels bestrating.

Terras

Grand Café Wientjes beschikt over een smal terras aan de voorkant van het hotel. De tafels hebben aan elke hoek van de tafel een tafelpoot, waardoor deze tafels moeilijker onderrijdbaar zijn met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

Aan de voorkant van het pand zit een hoge statige trap, welke je naar de entree van het hotel brengt. Vanwege de trap is de entree niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aan de zijkant van het pand zit een aparte entree. Dit is aangegeven met een bordje onderaan de trap. De zijdeur kent een lage drempel van ongeveer 5 cm. De drempel is goed overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Via een duwdeur bereik je een hal. De receptie, lobby en Grand Café bevinden zich op de eerste etage. Er is een vaste lift aanwezig, zodat je als rolstoelgebruiker de eerste etage kunt bereiken. De lift is smaller dan gemiddeld en er past één elektrische rolstoel in én één staand persoon.

Drempels inpandig

Er is inpandig, van de lobby naar het Grand café, een schuine oprit aanwezig ter hoogte van ongeveer 1 traptrede. Deze oprit is goed overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Verdieping

Het Grand Café bevindt zich op de eerste verdieping.

Lift

Er is een vaste lift aanwezig. De lift is smaller dan gemiddeld en er past één elektrische rolstoel in én één staand persoon.

Restaurant

Het Grand Café is ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot, deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig.

Invalidentoilet

Er is een ruim invalidentoilet aanwezig. Er is voldoende ruimte om met de rolstoel vóór het toilet te staan. Er staat een prullenbak naast het toilet, waardoor het moeilijk is om met je rolstoel naast het toilet te staan. Het is overigens wel mogelijk om de prullenbak te verplaatsen. Het toilet beschikt over steunbeugels, een alarmkoord, een onderrijdbare wastafel en een spiegel op zithoogte.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

Grand Café Wientjes
Stationsweg 7 in Zwolle

www.bilderberg.nl/zwolle/grand-hotel-wientjes

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy