Home blogs Toegankelijk overnachten in Egmond aan Zee

Toegankelijk overnachten in Egmond aan Zee

door Judith

Toegankelijk overnachten in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

April 2021

Toen de corona pandemie begon in maart 2020 ben ik samen met mijn ouders in zelf isolatie gegaan. Dit betekende geen fysiek contact met mijn zusje, haar vriend, vrienden en familie. En geen uitstapjes meer naar winkels, restaurants en theaters, laat staan weekendjes weg. Toen wij een jaar later, in maart 2021, werden gevaccineerd waren we zo ontzettend blij. We zijn als familie nu zo goed mogelijk beschermd tegen het corona virus en krijgen weer wat vrijheid terug. Om dat te vieren en we eigenlijk ook wel toe waren om even naar een andere omgeving te gaan, besloten we een paar dagen naar Egmond aan Zee te gaan. We verbleven in het vakantiecomplex De Egmonden. Een volledig toegankelijk appartementencomplex op ongeveer 10 minuten rijden van de boulevard, het strand en de zee.

Vakantiecomplex De Egmonden

Ons verblijf in De Egmonden is ons ontzettend goed bevallen. Ik vertel jullie er graag meer over, want volledig toegankelijke vakantieadressen zijn zeer schaars!

Entree, drempels en deuren

Via automatische schuifdeuren bereik je de receptie. De receptie is ruim ingericht. Het gehele pand is drempelloos en alle deuren gaan automatisch open. Via een grote ruime lift kun je iedere verdieping bereiken.

Parkeergarage

De Egmonden is een nieuw en modern appartementencomplex in Egmond aan Zee. Onder het pand zit een grote en ruime parkeergarage gevestigd, waar je tijdens je verblijf gratis kunt parkeren. De hoogte van de parkeergarage is 2.45 meter. Dit betekent dat je er ook gemakkelijk met een rolstoelbusje naar binnen kunt. De parkeergarage is eveneens via een grote ruime lift te bereiken.

Appartement

Vakantiecomplex De Egmonden beschikt over 25 toegankelijke appartementen. Hierbij kun je kiezen uit een 2, 4, 6 of 8 persoons appartement. Alle appartementen zijn zeer ruim, warm en modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Er ligt een harde vloer in en er zijn geen drempels bij de overgang naar een andere kamer of badkamer. Je kunt dus heel gemakkelijk met de rolstoel of tillift van de ene kamer naar de andere kamer.

De slaapkamers zijn ruim en er is voldoende ruimte om met je rolstoel of tillift naast het bed te komen. Er zijn standaard elektrische hoog-laagbedden aanwezig. Bij de boeking kun je aangeven hoeveel elektrische hoog-laagbedden je nodig hebt.

De badkamer is zeer ruim. Er is een in hoogte verstelbaar toilet aanwezig, een onderrijdbare wastafel op zowel sta- als zithoogte en een ruime douche, met douchestoel.

Ook aan de keuken is gedacht. Het aanrechtblad is onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar. De koelkast en vaatwasmachine zijn op zithoogte geplaatst. De eettafel heeft een middenpoot, waardoor je aan alle kanten goed met je rolstoel aan de tafel kunt zitten.

Het appartement beschikt daarnaast over een balkon die goed toegankelijk is met de rolstoel. Je hebt, door de glazen balustrade, vrij uitzicht op zithoogte. Ook is er een spiegel op zithoogte aanwezig en zijn de stopcontacten op zithoogte geplaatst. En ook (hulp)honden zijn welkom.

Werkelijk aan alles is gedacht, tot op detailniveau. Een dergelijk toegankelijk vakantieappartement kom ik zelden tegen!

Andere faciliteiten

De Egmonden biedt naast een toegankelijk en warm appartement de mogelijkheid om gebruik te maken van fitness, fysiotherapie, infraroodcabine en baden. De infraroodcabine is toegankelijk met een rolstoel en de baden zijn aangepast en elektrisch in hoogte verstelbaar. Daarnaast kun je tijdelijke thuiszorg regelen via De Zorgcirkel Egmond. Wanneer je nog extra hulpmiddelen nodig bent, kun je deze huren en laten bezorgen via MediPoint.

Daarnaast werkt De Egmonden samen met restaurant Natuurlijk. Dit betekent dat je een diner of high-tea kunt laten bezorgen in je appartement.

Boulevard, strand & zee

Met de auto ben je in 10 minuten bij de Boulevard van Egmond aan Zee. Er zijn meerdere invalidenparkeerplaatsen aanwezig en de boulevard is geheel rolstoeltoegankelijk. Er zijn verschillende uitkijkpunten gemaakt met uitzicht op zee. Deze uitkijkpunten zijn bereikbaar met een oprit en daardoor toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij het Nijntje Aan Zee Pleintje aan de Boulevard Zuid is een brede opgang naar het strand. Via betonplaten kun je als rolstoelgebruiker erg ver het strand op komen, tot wel 30 meter van de zee. Het is zo fijn om dicht bij zee te kunnen komen, als rolstoelgebruiker lukt dit zelden. Bij fietsverhuurder BikeMike kun je overigens ook een (elektrische) strandrolstoel huren.

Adres

Vakantiecomplex De Egmonden
Sportlaan 4
1931 AV Egmond aan Zee

www.de-egmonden.nl

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy