Home blogs Beelden in Gees: een toegankelijke beeldentuin

Beelden in Gees: een toegankelijke beeldentuin

door Judith

Beelden in Gees: een toegankelijke beeldentuin

Ik hou van kunst in allerlei vormen en materialen. Schilderijen aan de wand, beelden in huis en objecten in de tuin. Ik vind het dan ook leuk om musea, galerieën en beeldentuinen te bezoeken.

Een prachtige beeldentuin waar ik ieder jaar naartoe ga, is beeldentuin & kunstgalerie ‘Beelden in Gees’. Beelden in Gees ligt in het gezellige Drentse esdorpje Gees. Je vindt hier prachtige Saksische boerderijen. De meeste boerderijen zijn volledig gemoderniseerd, waarbij alle authentieke details en kenmerken zijn behouden. Omdat er bijna geen nieuwbouw te vinden is, heeft het dorp zijn oude karakter behouden.

De beeldentuin is 7 hectare groot. De tuin is prachtig aangelegd, met open grasweides, grote vijvers, mooie vergezichten, leuke doorkijkjes en verschillende bospaden. Je kunt er een hele middag rondlopen/rollen, maar kunt ook kiezen voor een wat kortere route. De tuin is zeer goed onderhouden, het gras is altijd netjes gemaaid, de bloemen en planten staan mooi in bloei en je vind er geen onkruid. Je kunt er ook altijd leuke ideeën opdoen van soorten bloemen en planten voor je eigen tuin.

Beelden in Gees is iedere zomer open, van medio mei tot oktober. Ieder seizoen is er weer een nieuwe expositie te zien van veel verschillende kunstenaars. Zo is er altijd voor ieder wat wils. Want: smaken verschillen! De beelden en objecten vind je terug door de gehele tuin, tussen de bloemen, in de vijvers, onder de hoge bomen en op de grote grasweides.

De entree van de tuin is drempelloos. Via een automatische schuifdeur treed je een pand binnen waar je tickets kunt kopen. Direct loop/rol je door naar de tuin. Bij de entree is het mogelijk om een scootmobiel, duwrolstoel of rollator te lenen.

De beeldentuin is geheel drempelloos. De beeldentuin bestaat voor het grootste gedeelte uit gras. Het gras is zeer kort gemaaid en er zijn zeer weinig oneffenheden of kuilen. Het gras is dus prima overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Voor een handbewogen rolstoel rijdt gras wel zwaarder. De bospaden zijn verhard middels plat grind en boomschors. Beide ondergronden zijn goed overrijdbaar met een (elektrische) rolstoel. Voor een handbewogen rolstoel rijdt het iets zwaarder. Omdat het grind plat is, is het prima te doen.

Bij de entree van de beeldentuin vind je een kleinere expositie binnen. Hier vind je schilderijen en kleinere kunstwerken en objecten. Je treedt het pand binnen via een drempelloze entree en duwdeuren. De deuren staan echter bijna altijd open. De paden zijn ruim en breed, waardoor je als rolstoelgebruiker alles goed kunt zien en bewonderen.

In dit pand vind je eveneens een aantal toiletten, waaronder een Invalidentoilet. Het toilet is zeer ruim en er is dan ook ruimte om met je rolstoel voor en naast het toilet te staan. Het toilet beschikt over steunbeugels en een onderrijdbare wastafel.

In de beeldentuin vind je een brasserie. Hier kun je bij kouder weer overdekt zitten of buiten op het ruime terras. De ondergrond van het terras is verhard middels bestrating. Hier kun je genieten van een kopje soep, een plak krentewegge, een plak cake of stuk taart. Alleen wat drinken is natuurlijk ook helemaal prima! Je geeft je bestelling door aan bij de toonbank en rekent daar ook direct af. De brasserie is ook goed rolstoeltoegankelijk. Er zijn tafels (zowel binnen als buiten), aanwezig die over één centrale middenpoot beschikken. Deze tafels zijn goed onderrijdbaar met een (elektrische) rolstoel.

Oja, honden zijn zowel in de tuin als in de galerie toegestaan.

Tip! Rij na je bezoek aan Beelden in Gees even langs ijssalon Talenti. Hier kun je, op de boerderij, fantastisch homemade ijs eten! Benieuwd? Lees dan ook even de review over IJssalon Talenti en de rolstoeltoegankelijkheid van het pand.

Kortom: hou je van kunst en van mooi aangelegde tuinen? Dan is een bezoekje aan Beelden in Gees zeker de moeite waard!

www.beeldeningees.nl

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy