Home Alle restaurantsZuid-HollandDen Haag ‘t Goude Hooft (Den Haag)

‘t Goude Hooft (Den Haag)

door Judith

't Goude Hooft

Den Haag
2 juli 2022

Inleiding

Den Haag, de stad aan zee. Een bruisende en historische stad, het politieke hart van Nederland, een stad met tal van prachtige musea, leuke winkels en gezellige horeca. In het centrum van Den Haag, vind je Hotel-Restaurant ’t Goude Hooft. In dit prachtige historische pand kun je genieten van een ontbijt, lunch of diner. Ook kun je er heerlijk genieten van een hapje en drankje. Op het ruime terras kun je goed zitten en genieten van het zonnetje. Maar binnen zitten is ook zeker de moeite waard. Het interieur van het restaurant is hotel chic te noemen, met een tikje glamour. Warme aardse kleuren, gouden accenten en velours stoffen. ’t Goude Hooft is gevestigd in de oudste herberg van Den Haag en dateert al uit het jaar 1423. In 1660 werd de herberg herbouwd door architect Pieter Post en voorzien van de twee gouden hoofden aan de gevel. Het pand is daarna meerdere keren verbouwd, maar steeds met behoud van de karakteristieke elementen. Na een grote renovatie, opende ’t Goude Hooft op 4 juni 2012 haar deuren.

Type restaurant

’t Goude Hooft serveert verschillende Internationale gerechten.

Invalidenparkeerplaats

Den Haag kent een aantal grote parkeergarages. Voor parkeren van een grotere aangepaste auto/bus, is Interparking Museumkwartier (Korte Voorhout 2P) ideaal. De parkeergarage ligt in het centrum, is goed bereikbaar en beschikt over 7 ruime mindervalidenplaatsen. De maximale inrijhoogte is 2,10 meter. Vanaf de parkeergarage tot aan Hotel-Restaurant ’t Goude Hooft, is het 9 minuten lopen/rollen.

Ondergrond van parkeerplaats naar restaurant

Het pad van de parkeergarage naar ’t Goude Hooft is verhard middels bestrating. Loop/rol dan wel aan de rechterkant van de Lange Vijverberg. Aan de linkerkant van deze weg is het pad verhard met fijn grind. Het pad loopt daar erg schuin en er zijn veel uitstekende boomwortels.

Terras

Het pand beschikt over een ruim terras. De tafels hebben een centrale middenpoot, waardoor deze tafels goed onderrijdbaar zijn met een (elektrische) rolstoel.

Entree restaurant

De entree van ’t Goude Hooft kent een trapje van 2 treden. Het restaurant beschikt over een oprijplaat, welke voor de entree gelegd kan worden. Omdat de oprijplaat tegen 2 treden ligt, is het best een steile helling. De bediening helpt graag om je naar binnen te begeleiden.

Drempels inpandig

Bij binnenkomst treed je direct het restaurant binnen. Het restaurant is, eenmaal binnen, goed toegankelijk. Er zijn inpandig wel verschillende hoogteverschillen aanwezig, waardoor de tafels op de verhoogde gebieden niet bereikbaar zijn voor een rolstoelgebruikers.

Verdieping

Het restaurant bevindt zich op de begane grond.

Lift

Er is een ruime vaste lift aanwezig.

Restaurant

Het restaurant is relatief ruim ingericht. Er zijn tafels aanwezig met één centrale middenpoot, waardoor deze tafels goed onderrijdbaar zijn met een (elektrische) rolstoel.

Betalen

Er is een mobiel pinautomaat aanwezig, waardoor pinnen op zithoogte mogelijk is.

Invalidentoilet

Er is een ruim invalidentoilet aanwezig. Het invalidentoilet is gelegen op een andere verdieping. Het toilet is goed bereikbaar met de lift. Er is voldoende ruimte om met de rolstoel vóór en naast het toilet te staan. Het toilet beschikt over steunbeugels, een alarmkoord en een onderrijdbare wastafel.

Hulphond

Een hulphond is welkom.

Adres

’t Goude Hooft
Dagelijkse Groenmarkt 13 in Den Haag

www.tgoudehooft.nl

Alle rechten voorbehouden
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden

Misschien vindt je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Prima Meer info

Privacy & Cookies Policy